Uge 5, skiferie til Italien Passo Tonale

Afrejse dato: 26-01-2024 (Denne rejse er overstået!)

En skiferie til Passo Tonale i Italien tilbyder høje snesikre alper op til 3.100 meter. Stedet er smukt og børnevenligt, men kan sagtens udfordre dygtige skiløbere. Tag på skiferie i Passo Tonale i bus til en attraktiv pris med 7 mulige skidage.

Passo Tonale er en lille italiensk perle i bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino. Destinationen byder på skiløb til folk i alle aldre og alle niveauer, og dens gode priser og smukke bjerge samt italienske charme gør det til et attraktivt rejsemål og bestemt mere prisvenligt, hvis man er børnefamilie.

Prisen er helt nede på 7.395 kr. inklusive bus, halvpension og liftkort. Har man børn med kan prisen komme helt ned til 2.850 kr. Sådan. Det er en attraktiv mulighed for en billig skiferie i Alperne. Bussen kører over Rødby eller Gedser. Der kan aftales opsamling på ruten sydover Sjælland eller Falster/Lolland.

Piste ned mod byen i Passo Tonale

Byen befinder sig i 1.882 meters højde og tilbyder 110 km. pister fordelt over 6 sorte, 24 røde og 11 blå pister. Dertil en masse offpiste og gletsjer kørsel og snowpark, hvis man er til noget af dette. Der kan tilkøbes et dagsliftkort til Madonna di Campiglio,  hvis man vil mere end de 110 km. Alle kan helt sikkert få glæde af en skitur til  Passo Tonale, men stedet henvender sig mest til børnefamilier. Der er 3 kabinelifter og 20 stolelifter og 7 træklifter og i uge 5 er der masser af plads på pisterne.

Der er 3 meget forskellige, men sammenhængende områder; Passo Tonale i midten, Presena-gletsjeren i toppen og Ponte di Legno nede under trægrænsen i 1.000 meters højde. Sidstnævnte er især godt hvis der er blæst, snevejr og kulde oppe i de højere områder, da skoven skærmer godt mod vind og vejr.

Gletsjer i Passo TonaleGondol på vej op til gletsjer i 3000 meter højde i Passo Tonale

Vi har så gjort skirejsen prisvenlig til en Alpedestination ved at booke egen bus og tilbyder også børnerabatter samt værelser med forskellige størrelser.

Med egen bus bliver prisen lavere end ellers og vi kan selv bestemme opsamlingssteder, og på hvilket tidspunkt vi ønsker at køre. det er kun os, der er i bussen, og vi kører naturligvis sydover ved enten Gedser eller Rødby. Det gør turen kortere end fx med Sneekspressen, der kører over Jylland. Dertil kører vi hen over natten. Det betyder mindre trafik, kortere køretid og en mere nænsom bustur.

Piste og træer i Passo Tonale

Charmerende hotel Mirandola lige på pisten

Vi bor på Hotel La Mirandola, der ligger oppe på bjerget og tilbyder ski in/out.  Her får man en fantastisk udsigt ud over Passo Tonale. Selve hotel Mirandola er et gammelt kloster fra 1500-tallet, og oser af charme og rustik atmosfære med sine buede hvælvinger i receptionen og restauranten. Alle værelser er forskelligt indrettet. Nogle simple andre ældre med trælofter og synlige bjælker. Hotel La Mirandolas tilbyder også sauna, dampbad og jacuzzi. Med i prisen får du en stor morgenbuffet med kaffe, te, juice, mælk, cornflakes, müsli, brød, æg, ost og pålæg. Om aftenen kan man glæde sig til en 3-retters menu med valgmuligheder, der vil byde på både lokale og italienske retter.

Hotel Mirandola og skiferie i Passo TonaleHotel Mirandola i Passo Tonale, hvor skiklub Alpin3000 skal på skiferie i uge 5 2024
Restaurant på Hotel Mirandola i Passo TonaleFra restaurant Hotel Mirandola i Passo Tonale med smukke hvælvinger i natursten
Loftværelse på Hotel Mirandola i Passo TonaleLoftværelse på Hotel Mirandola i Passo Tonale

Socialt samvær på skiferien i skiklub Alpin3000

På skituren understøtter skiklubben det sociale element. Vi kommer til at side sammen på hotellet, og vi vil om eftermiddagen hænge ud på Magic Pub nede i byen lige ved siden af skiskolen, og skiklubben vil sammen med guiden sørge for, at vi kan løbe på ski sammen, hvis man ønsker dette.

3 billeder fra Sverige og grilldag med skiklub Alpin3000:


Børn i solen efter skøn dag på ski

Skiskole på dansk i Passo Tonale

Det vil være muligt at tilmelde sig skiskole med en dansk skiintruktører. Prisen er 975 kr. for 6 dages holdundervisning á 2 timer om dagen.

Piste med børne og begynder skiskole i Passo Tonale

Skiskole hos skiklub Alpin3000 i SverigeSkiskole i Alpin3000 fra Sverige

Bus – afgang/hjemkomst

Bustransport er fra København  til Passo Tonale i egen bus via Rødby eller Gedser. Der kan aftales opsamling på ruten sydover Sjælland eller Falster/Lolland.
– Udrejse er fredag den 26/1 aften på Sjælør Station med ankomst lørdag eftermiddag i Passo Tonale med forventet rejsetid ca. 20 timer, som er kortere rejsetid end via Jylland som fx med Sneekspressen.
– Hjemrejse er lørdag den 3/2 cirka kl. 17 med hjemkomst søndag den 4/2 om eftermiddagen.
– Bagageregler: En taske (maks. 18 kg), en støvletaske, en skitaske og en lille håndbagage.

skibus alpin3000Alpin3000 skibus og formanden

Skiferie med bus til Alperne og ekstra fordele med skiklub

Læs artiklen Skiferie med bus til Alperne, da det at tage på “skiferie med bus og skiklub” giver en masse ekstra fordele.

Beforeskimøde

Et par uger før afgang sørger Alpin3000 for et Zoom beforeskimøde, så der kan stilles spørgsmål til skiklubben. 

Pris for skituren til Passo Tonale

Prisen for skituren er 7.395 kr. per voksen person, der inkluderer  bustur, og 7 overnatninger på Hotel La Mirandola med halvpension og liftkort til 6 dage. Der kan arrangeres en 7. skidag. I så fald skal der tilkøbes 7. dags liftkort for 220 kr./voksen, 153 kr./barn.

Priser for børn som bor med 2 betalende voksne er:
• Børn 12-16 år: 6.070 kr.
• Børn 9-11 år: 5.400 kr.
• Børn 3-8 år: 4.245 kr.
• Børn 0-2 år: 2.850 kr.
Priser for børn som bor med 1 betalende voksen er:
• Børn 12-16 år: 6.900 kr.
• Børn 9-11 år: 6.795 kr.
• Børn 0-8 år: 5.230 kr.
Priser for voksne som bor 3-4 på et værelse er:
• 2 første: 7.395 kr. (grundpris)
• 3. og 4. person: 7.120 kr.

Tilmeld dig rejsen her

Er I flere tilmelder du personer én ad gangen efter de er oprettet i menupunkt Familie

Pistekort over Passo Tonale

Rejsearrangør – afbooking – betalinger – forbehold

Rejsen er arrangeret af skiklub Alpin3000 i samarbejde med rejsebureauet Slopestar, der har nummer 3351  i Rejsegarantifonden og rejsen vil være underlagt reglerne om pakkerejser. Der vil være guide fra Slopestar på destinationen, men det er Alpin3000, som fungerer som gruppeleder.

Depositum er 950 kr. per rejsende, som betales til Alpin3000, der efterfølgende sender det videre til Slopestar. Rejsebetingelserne hos Slopestar er gældende. Rejsen er først reelt booket efter betalt depositum, og depositum kan som udgangspunkt efterfølgende ikke retureneres.  Alpin3000 sørger for booking i værelser der passer til jeres antal. Kan disse ønsker ikke opfyldes via ledige værelser, kontakter vi Slopestar og undersøger muligheder. Kan alternativer ikke opfyldes,  kan man få returneret sine betalinger. Restbeløbet betales senest 42. dage før afrejse og opkræves af Slopestar. Skulle der mod ventet ikke blive 50 deltagere i bussen kan rejsen ændres til bus via Sneekspressen. Det vil i givet fald betyde afrejse fredag morgen.

Er du ikke medlem

Så klik på Bliv medlem. Det er gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores fordelsmuligheder.

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber