Skiferie med bus til alperne eller nordpå

Skiferie med bus til Alperne, Sverige eller Norge kan gøre din skiferie både billigere og mere komfortabel, og er skirejsen med en skiklub, er der mange ekstra fordele at hente.

At køre i bus på din skiferie er i dag ikke så slemt, som nogen måske tror eller husker fra gamle dage, og er din skiferie samtidig via en skiklub, så er der mange ekstra fordele, som de fleste måske ikke er klar over. Læs mere om dette længere nede.

Rejsetiden for en bustur kan være mellem 8 til 23 timer alt efter om skirejsen er nordpå til Sverige eller Norge eller om skiferien er sydpå til Alperne og fx Østrig, Frankrig eller Italien.

Men til gengæld er du mere frisk på din skiferie, når du ankommer, end hvis du selv kører, og at tage på skiferie med bus er langt billigere end at tage på skiferie med fly. Er man børnefamilie er der ofte også børnerabatter.

Dertil er busser i dag langt mere komfortable end i gamle dage, og giver en mere afslappende transportform, når du skal på skiferie. Derfor bliver det mere og mere populært at tage på skiferie med bus.

I dag er de busser der benyttes til transport til skiferiedestinationer lukusbusser, som ikke bumler afsted eller larmer. Her er formentligt også strøm og USB stik ved sæder, og du kan benytte rejsetiden til noget rart som en bog, din computer eller pad. Eller blot snakke med andre, eller hvile dig lidt, eller kigge ud af vinduet. En tur gennem Alperne kan være en særdeles smuk oplevelse med de ekstreme bjerge  eller smukke gamle landsbyer. Eller man kan fx kigge på træer, der måske står dækket i nyfaldent frostsne eller puddersne op gennem Sverige. Eller er du heldig, kan du se et par Elge krydse vejen tidlig morgen i både Sverige og Norge.

Træer i dalen i Champoluc og skiklub alpin3000

Men lad os fordybe os lidt mere i emnet:

Skiferie med bus til Sverige eller Norge

Der er stor forskel på om skiferien er nordpå til Norge eller Sverige. Her er rejsetiden fra 8-12 timer. Det er overkommeligt for de fleste.

Så er det træls, før man får gang i bilen. Fra skiferie i Hundfjellet og skiklub Alpin3000. Vi kørte med bussen på billedet længere nede:-)

Skiferie med bus til Alperne og Østrig, Frankrig eller Italien

Mens en skiferie til Alperne med bus tager noget længere tid. De nærmeste destinationer er de nordlige Alper i Østrig. Her kan rejsetiden være helt nede på 16-18 timer. Mens de sydlige kan være fx 23 timer.

Skiferie med bus og skiklub giver mange ekstra fordele

Men der er andre forskelle og fordele. Der er fx forskel på om du bor på Sjælland eller Jylland, da stort set alle rutebusselskaber til Alperne, som starter turen på Sjælland kører over Jylland. Det tager længere tid end sydover til Rødby eller Gedser og der vil være flere opsamlingspunkter, og du kan risikere at skulle skifte bus. Det samme kan være tilfældet længere nede i Alperne, hvor du måske skal videre til en anden destination end rutennetværket. Det er alt sammen træls og gør også rejsen længere.

Men er din skiferie via en skiklub som fx Alpin3000, så har skiklubben selv booket en hel bus. Her en liste over ekstra fordele: Prisen per sæde bliver lavere. Der er naturligvis forskel på at booke 1-2 sæder end 50 eller måske 80 sæder. Skiklubben bestemmer dato og tidspunkter. Bestemmer ruten. Der køres over Rødby eller Gedser. Det er kun dine skivenner, der er i bussen. Bussen kører direkte til destination og hotel uden opsamlinger eller afsætninger eller omskiftninger undervejs. Samlet bliver rejsetiden en hel del kortere og meget mere nænsom. Prøv det.

skiferie med bus til alperne og alpin3000Peter Ejdesgaard Jeppesen fra skiklub Alpin3000 og bustur til Sverige

Er du ikke medlem af skiklub alpin3000

Så klik på Bliv medlem. Det er sørme gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores fordelsmuligheder.

Gå til 3 skiferier med bus

Uge 3, Sverige og Kläppen
Uge 5, Italien og Passo Tonale
Uge 7, Sverige og Hundfjellet

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber