Udgivet i

På skiferie i Trysil med bus og skiklub

Trysil i Norge er Danmarks mest populære skisted for børnefamilier. Kom på skiferie med en skiklub og få fællesskab.

Det er ikke uden grund at Trysil i Norge er blevet de danske børnefamiliers mest populære sted at holde skiferie i skolernes vinterferie. Det er markant større end de andre skisteder og området byder på alt i høj kvalitet.

Trysil skiområdet

Ved grænsen mellem Norge og Sverige er Norges største og mest eftertragtede skiområde Trysil. Trysilfjället består af fire sammenhængende skiområder Turistcenteret, Skihytta, Høyfjellssenteret og Høgegga. 81 km pister kan området præsterer sammenhængende. Der er 65 pister. Heraf er 20 grønne, 17 er blå, 17 er råde og 11 er sorte. Dertil er der masser af muligheder for off piste. Også mellem træer. Toppen måler 1.100 meter over have. Skiområdet giver muligheder for alle. Uanset om du er nybegynder, barn, erfaren skiløbere, eller er til konkurrence, off piste eller snowboard. Derudover har Trysil 100 km. langrend. Med en skirejse til Trysil får man meget.

bakkbygrenda i Trysil
Skiklub Alpin3000 bor i disse lækre hytter i Trysil. Ski in. Ski out. Tæt på Turistcenteret.

Skiferie med socialt fællesskab i skiklub og Trysil

Skiklub Alpin3000 danner rammer om en lille community på 80 personer i lækre 8 personers hytter i Trysil, som er lige ved siden af hinanden, og som giver med fællesskab på skiferien.

Du og dine børn får nogen at køre på ski med, og nogen af dele oplevelser med. Alpin3000 arrangerer sociale aktiviteter.

På skirejsen understøtter skiklub Alpin3000 det sociale. Vi opsætter et Meeting Point med vores Beachflag. Her kan man starte eller afslutte dagen. Mødes med andre. Finde nogen at køre på ski med osv.

Beachflag og meeting point
Beachflag og meeting point

Vi har også armbind, som er nemme at tage på, der skaber synlighed og sammenhold.

Armbind i forskellige farver

Du kan også selv være med til at udfylde rammerne. Det kunne fx være at forældre i en gruppe låner vores armbind til “nybegynder børn “, samt at vores turleder,  giver gode startråd og anviser et sted. Eller voksne låner vores armbind og frivillige giver pistevisning. Eller voksne med nul uger på ski får starthjælp af skiklubben eller af frivillige fra deltagerne. Samt efterfølgende får hjælp til at danne deres egen gruppe.

Om eftermiddagen er Alpin3000 den glade giver af varm kakao i den nærmeste varmestue, og er det muligt så sætter vi også vores popcornmaskine op.

I løbet af ugen vil vi koordinere fælles grill, hvor I selv tager et par pølser med og noget at drikke. Eller vi går til Afterski nede i byen, hvis der er stemning for dette.

Skiklubben vil også oprette en Facebook gruppe, hvor I selv kan tage initiativer til at gøre noget for fællesskabet eller til at mødes med de andre på skiferien.

Se video fra Sverige og Hundfjället. Frække børn kører på ski mellem træer på deres skiferie med Alpin3000:

Skiferie med bus i skiklub

At køre i bus på din skiferie er i dag ikke så slemt, som nogen måske tror eller husker fra gamle dage, og er din skiferie samtidig via en skiklub, så er der mange ekstra fordele, som de fleste måske ikke er klar over.

skibus alpin3000Peter Ejdesgaard Jeppesen fra skiklub Alpin3000 og tidligere bustur til Sverige

Kun hvis har din egen bil er fyldt helt op med passagere, og du ikke skal tage overnatninger undervejs, er der økonomi i kør selv. Generelt er du er mere frisk på din skiferie, når du ankommer, end hvis du selv kører, og at tage på skiferie med bus er langt billigere end at tage på skiferie med fly.

Dertil er busser i dag langt mere komfortable end i gamle dage, og giver en mere afslappende transportform, når du skal på skiferie. Derfor bliver det mere og mere populært at tage på skiferie med bus.

I dag er de busser der benyttes til transport til skiferiedestinationer lukusbusser, som ikke bumler afsted eller larmer. Her er strøm og USB stik ved sæder, og du kan benytte rejsetiden til noget rart som en bog, din computer eller pad. Eller blot snakke med andre, eller hvile dig lidt, eller kigge ud af vinduet. En tur gennem Sverige og Norge kan være en særdeles smuk oplevelse med træer, der måske står dækket i sne. Eller er du heldig, kan du se et par Elge krydse vejen.

Via en skiklub som fx Alpin3000, så har skiklubben selv booket en hel bus. Her en liste over ekstra fordele: Prisen per sæde bliver lavere. Der er naturligvis forskel på at booke 1-2 sæder end 50 eller måske 80 sæder. Skiklubben bestemmer dato og tidspunkter. Bestemmer ruten. Det er kun dine skivenner, der er i bussen. Bussen kører direkte til destination og helt hen til hytte uden opsamlinger eller afsætninger eller omskiftninger undervejs. Samlet bliver rejsetiden en hel del kortere og meget mere nænsom. Prøv det. Samlet køretid til Trysil er ca. 11-12 timer.

Vil du på skiferie til Trysil

Så kan du her læse om skiklubben skitur i uge 7

Er du ikke medlem

Så klik på Bliv medlem. Det er gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores fordelsmuligheder.

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber