Uge 7, Sverige, Sälen, Hundfjellet

Afrejse dato: 13-02-2022 (Denne rejse er overstået!)

Familie og børnetur til Sälen/Hundfjellet i Sverige. For 3.300 kr. får du bus og ophold i lækre lejligheder med optimal placering, gratis skiskole og gratis lån af ski.

Skiklub Alpin3000 har lavet en billig familie børne skirejse i børnenes vinterferie uge 7: For kun 3.300 kr. får du ophold i lækre lejligheder i Hundfjellet i sveriges største skiområde Sälen, med kort gå afstand til pister, transport i vores egen bus, samt gratis lån af ski og mulighed for gratis skiskole. Sådan, og vi gjort det endnu bedre end årene før. Det har været muligt at sænke prisen, da vi nu er flere. Vi har fået lejligheder, hvoraf de bedst placeret befinder sig et æblekast fra lift, og butikken hvor vi lejer støvler, samt adgang til hele lifttorvet.

Dette er en tidligere skitur fra skiklub alpin3000. Hvis du vil se de aktuelle så klik her

Skiområderne
Sälen er den største og mest populære skidestination i Sverige, som dækker over: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Kläppen og Hundfjället, hvor Hundfjellet er specielt populært til børn, og hvor fx den berømte Trolleskoven nyder høj begejstring. Samlet er der 99 pister, hvoraf 35 er grønne,  22 er blå, 28 er røde og 14 sorte. Området dækker alle sværhedsgrader, men er også kendt for at være børnevenligt, have funparker og for at kunne køre på ski mellem træer. Vil man til de andre områder fx Lindvallen, kører der gratis skibus dertil. Hundfjellet og Tandådalen er forbundet med en træklift.

Lejlighederne
Vi bor i store 75 m2 lejligheder Trollbäcken i et større kompleks med plads til 8 personer, som typisk bliver fyldt op med 6,5 i gennemsnit, da vi gør vores bedste med at optimere, hvem bor med hvem; Kender man andre, er man børnefamilie, børn samme alder, køn osv.. Køkkenet indeholder komfur, ovn, køleskab og fryser, opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Er man en gruppe på 6 personer, får man sin egen lejlighed. Rengøring er med i prisen, men man skal selv have linned, håndklæder og viskestykker med. Da vi har været meget meget tidligt ude med bestilling af lejligheder, har vi fået de bedst placerede lejligheder, hvor den tætteste kun befinder sig et æblekast fra lift, samt adgang til hele lifttorvet, og til butikken hvor vi lejer støvler, samt tæt på indkøb, burgersted, restaurant osv.

Skibørnehave
Er et fællesskabs tilbud som skiklubben igangsætter, hvor alle forældre eller/og store børn på skift tager en tørn ved børneliften fra mandag-fredag kl. 9.00-12.00. Skiklubben hjælper på førstedagen med at løbe processen i gang. Vi har et egnet sted. Vi hjælper sammen med forældre med at få børn på og af liften indtil børnene har lært det, og  vi hjælper dem ned af skibakken indtil de har lært det. Og skiklubben stiller skiveste til rådighed, så alle børn er synlige i samme gruppe. Skibørnehaven bliver dermed legestedet for børn og 3 timers børnefri for de andre forældre, og skibørnehaven er stedet, hvor børnene møder andre børn fra skiklubben, som de om eftermiddagen eller om aftenen vil lege med. Eller hvor voksne møder andre voksne, som de vil køre på ski med. Få skridt fra stedet befinder sig varmestue, egen frokoststed eller burgersted.

Skiskole
Er et gratis tilbud til børn fra 8 år, som har haft mere end 2 uger på ski, som skiklubben tilbyder fra mandag-fredag kl. 9.00-12.00, hvis vi kan finde personer som kan undervise. Er du sådan en person, så skriv til peter@skiklubalpin3000.dk eller ring på 25883001 for at høre mere om vilkårene.

Beforeskimøde
Før afgang sørger Alpin3000 for et Beforeskimøde, hvor man kan lære hinanden at kende,  lave aftaler om evt. madindkøb, få informationer om skiskole, lån af ski osv.

Mad
På bussen har vi en gigantisk trailer, hvor du kan tage lige så meget med, som du gider. Ellers er der et mindre supermarked i nærheden og et stort Inca supermarkedet i naboområdet Tandådalen. Her kan man stå på ski til. Eller tage bussen. Eller bestille med levering. I byen findes et mindre udvalg af restauranter.

Sociale events
I løbet af ugen vil skiklubben invitere til gratis grillpølser, sodavand og øl ved foden af skibakken.

Transport
Alpin3000 har booket sin egen bus og chauffør. Vi bestemmer selv opsamlingssted. Vi bestemmer selv, hvornår vi kører fra Danmark, hvornår vi kører fra Sälen, samt hvor og hvornår vi holder pauser. Vi har opsamlingsteder ved Sjælør og Helsingør ved færgerne. Det tager ca. 11 timer at køre til Sälen inklusive stop undervejs.

Afgang/hjemkomst
Vi tager af sted søndag den 13-02-2021 kl. 06.30, og ankommer ca. kl. 18. i Hundfjellet, mens vi kører hjem fra Hundfjellet søndag morgen den 20-02-2021 kl. 09.00.

Pris
Prisen er 3.300 kr. for ophold og bus. Dertil liftkort, hvor prisen varierer med alder.

Liftkort
Købes gennem Alpin3000, hvor du samtidig opnår en mindre rabat. Prisen var sidste år 1.600 for voksen, eller 1.300 kr. for barn under 18 og senior over 65, mens det er gratis for børn under 6 år. Vi følger op  med aktuelle priser.

Lån ski og lej støvler
Du kan gratis låne ski af skiklubben, som vi har købt via en donation fra Spar Nord Fonden plus bidrag fra skiklub kassen. Bemærk vi har ikke støvler, stave og hjelme, men har til gengæld en aftale med Skistar, som ejer stedet, om at man med en mindre rabat, kan leje støvler hos dem. Stave og hjelm følger med. Prisen var sidste år 340, 250 og 135 kr., for voksen, barn under 18 og senior over 65, eller barn under 6. Vi følger op med aktuelle priser, når de er tilgængelige.

Omfang
Sidste år blev skituren udsolgt meget hurtigt med 50 personer. I denne sæson tilbyder vi 80 pladser.

Valutakurs – forbehold
Alle priser er opgjort i danske kroner. Skiklubben forbeholder sig ret til prisjustering, hvis der sker ændringer i den svenske krone.

Bestilling af rejser
Rejsen er fuldt book.
Er I flere tilmelder du personer én ad gangen efter de er oprettet i menupunkt Familie

Rejsearrangør – afbookning – betalinger
Rejsen er arrangeret af skiklub Alpin3000 i samarbejde med Viking Bus og Skistar. Frem til 1. august kan du frit annullere din rejse og betalt depositum vil blive returneret. Depositum er 500 kr. per rejsende.  Restbeløbet betales senest 42 dage før afrejse og følger vilkårene sat af Skistar vedr. lejligheden. Liftkort og leje af støvler kan aflyses/returenes op til få dage før afrejsedato. Hvis din rejse ikke kan gennemføres som følge af Covid-19 og Udenrigsministeriets rejsevejledninger, får du dine penge retur. Vi vil løbende forholdes os til situationen relateret til Covid-19, og følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Er du ikke medlem
Så klik på Bliv medlem. Det er gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores rabatmuligheder.

Se flere billeder af hytter/lejligheder samt pistekort:
Se billeder fra Trollskoven:

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber