Uge 50 skiferie til Italien Cervinia og Zermatt

Afrejse dato: 08-12-2024

Matterhorn, Gornergrat, Gletsjere, højste skiløb i Europa. En skiferie til Cervinia og Zermatt byder på mange rekorder. 

Få en skitur med ingredienser som Matterhorn og Gornergrat, bo på et lækker hotel nede i byen, og stå på ski i et af Alpernes højest beliggende og bedste skiområder, Cervinia og Zermatt, med skiklub Alpin3000. Alt dette kan du opleve for kun 7.995 kr. inklusive fly, transfer, halvpension og næsten 5 mulige skidage i uge 50. Og nej en skiferie til Cervinia er ikke billig. Det er her rige mennesker tager på skiferie. Og ja, der er sne i uge 50. Stedet åbner allerede i november. 80% af området er over 2.000 meter. Den højste beliggende piste er 3.883 meter. Læs mere om sne længere nede. 

Og Yes, vi har lavet en tidlig skitur, som jeg personligt glæder mig helt vildt til. Det bliver kun 5. gang, at jeg igen skal opleve dette helt ufatteligt smukke og kanonfede sted at stå på ski. Det fås ikke meget bedre. Sidst alpin3000 var i Cervinia var vi 30 personer i uge 50 i 2022. Billedet nedenunder har jeg selv taget på denne skiferie. 

Matterhorn fra Zermatt
Monsterbjerget Matterhorn i Zermatt er 4.478 meter højt

 

Hotel Astoria i Cervinia

Hotel Astoria i Cervinia
Hotel Astoria befinder sig i Cervinia by og med flot udsigt til bjergene

 

Hotel Astoria udendørs bad
Hotel Astoria i Cervinia har udendørs bad på taget

 

Hotel Astoria og baren
Hotel Astoria i Cervinia er smukt indrettet. Her ses baren.

 

Room hotel Astoria cervinia
Eks på værelse på Hotel Astoria

Skiområdet Cervinia og Zermatt

Skiområdet indeholder kaskader af rekorder: Alpernes mest spektakulære og berømte bjerg Matterhorn, som er 4.478 meter højt. Den største samling af største og flest kæmpegletsjere. Den højest beliggende piste i 3.883 meter, som først tager luften fra dig fysik, og dernæst når du nyder udsigten. Alpernes ældste og anden længste tandhjulsjernbane, Gornergrat, hvor man begyndte anlægarbejdet i 1896, og som tager dig op til højdepunktet i 3.089 meter. Til en fantastisk udsigt, restaurant og observatorium.

Gornergrat jernbane
Den historisk jernebane op til Gornergrat i Zermatt

 

Observatorium Gornergrat
Observatorium Gornergrat i Zermatt

Herfra kan du kigge ned på flere kæmpegletsjere i den ene retning. Og dernæst betragte Matterhorn majestætisk tordne op mod himlen med sine 4.478 meter i den anden retning. Selve bjergmassivet vi befinder os i hedder Monterosa, som er 4.634 meter højt. Mont Blanc, der er alpernes højeste bjerg, er 4.809 meter.

Piste Zermatt ski område
En skiferie til Cervinia og Zermatt har både nemme boulevarder og barske pister

Når man står på ski i Cervinia og Zermatt der brede velpræparerede boulvarder i Cervinia, mens der i den schweiziske del, Zermatt, er mere barske pister. Samlet dækker de 2 områder 360 km og der falder rekordmeget sne. Grundet højdemeterne kan du stå ski fra november og langt ind i april, og det siger næsten sig selv, at hvis man er til off-piste, så er der mange muligheder. Plus 80% af tiden vil du løbe på ski i over 2.000 meters højde. Byen er i 2.050 meter. Laveste skiløb er i 1.524 meter.

Når man vil spise frokost oppe på bjerget leverer restauranterne mad i høj kvalitet. Hovedparten af restauranterne giver en udsigt til nogle af alpernes mest spektakulære bjerge og gletsjere dækket af store mængder sne. 

Her er lidt om sne:

Historiske sne mængder i Italien Cervinia
Billede af historiske snemængder i Cervinia. Derfor åbner området allerede i november. Det er højt. Der er koldt. Der falder meget sne!

 

Historiske temperaturer i Italien Cervinia
Historisk måling af temperaturer i Italien og skiområdet Cervinia
Zermatt december 2023
Webcamp billede fra Zermatt 7. december 2023

Tilmelding – Pris og vilkår

Prisen er 7.995 kr. og er inklusive halvpension og 5 overnatninger, samt fly  fra København til Milano og retur samt transfer, samt liftkort 4 dage. Kan udvides til Zermatt og til 5 dage. Derudover adgang til wellness.
Udrejse: søndag den 08-12-2024 kl. 08.25-10.30. Er vi heldige er der et par timers ski. 
Hjemrejse: fredag den 13-12-2024 kl. 20.00-22.05 (Bus kører fra Cervinia eftermiddag. Kl. 15 eller 16). Dvs. næsten en hel skidag. 
Kuffert 23 kg og 1 stk. håndbagage.
Pris for ski med fly er 650 kr. 
Enkelværelse tillæg er 1.200 kr.  
Din tilmelding foregår i første omgang til skiklub Alpin3000. Der også opkræver depositum. Vi sender på et tidspunkt en liste med deltagerne til Slopestar, som herefter står for opkrævning af restbeløbet og udstedelse af rejsebevis.

Tilmeld dig rejsen her

Rejsearrangør

Skituren er arrangeret i samarbejde med rejsebureauet Slopestar, der er dækket af Rejsegarantifonden og har nummer 3351.   Alpin3000 er gruppeleder, mens Slopestars rejsebetingelser gælder. Vi opfordrer dig til at tegne en rejseforsikring og afbestillings forsikring, hvis du ikke allerede har gjort dette. Se rejsebetingelser fra Slopestar her

Er du ikke medlem

Så klik på Bliv medlem. Det er gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores fordelsmuligheder.

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber