Skitur til Riksgränsen i det nordligste Sverige

Afrejse dato: 24-03-2024 (Denne rejse er overstået!)

Riksgränsen i Sverige byder på offpiste powder grundet den nordlige beliggenhed og lave temperaturer: Tag på skirejse til  Riksgränsen med Alpin3000.

Riksgränsen er blevet udnævnt til det bedste offpiste sted i Sverige flere gange og tiltrækker personer med hang til offpiste eller freeride og herunder randonee og heliskiing på deres skrirejse, men alle er velkommen på skituren. 

Vi er så langt oppe nordpå, at selve sæsonen ikke er ret lang og første åbner slut februar. Før dette er det fortsat for mørkt. Sæsonen varer så til gengæld helt hen til juni. Vi har planlagt en tur fra søndag d. 24. marts og med 4 dage på ski. De 4 dage er for at gøre rejsen mere prisvenlig, da en hel uge hen over weekenden er markant dyre, og da vi har planer om, at de 4 dage skal udnyttes intensivt til offpiste kørsel og offpiste undervisning. Den 24. marts har vi valgt fordi, at der statistisk set fortsat er frost og lækker sne på dette tidspunkt. Læs alle detaljerne:

By og bjerget i RiksgränsenUdsigt under byen og op mod noget af bjerget.

Området

Området Riksgränsen er meget nordlig og kun 200 km fra polarcirklen. Byen befinder sig 522 meter over havet og skiområdet når op til 909 meter, men med heliski eller randonee kan man komme højere op. Der er både almindelige pister og nemt offpiste muligheder med svag faldgrad og stejle hang. 29 pister har området, hvoraf de 13 er sorte, men det er offpiste de fleste tager herop efter.

Skisportstedet RiksgränsenUdsigt ned over byen.

Pistekort over RiksgränsenPistekort Riksgränsen

Ambition om offpiste og skiskole

Alpin3000 håber, at vi kan få arrangeret undervisning alle dage i offpiste og at skituren dermed også bliver til en slags træningstur.

Er du instruktør eller bare dygtig i offpisten?

Så ring på 25883001 til Peter, så kan vi måske finde ud af et eller andet. 

Riksgränsen i Sverige kåret som bedste offpiste bjergRiksgränsen har flere gange opnået førstepladsen i bedste offpistebjerg af freeride.se

Skitur til Riksgränsen og stejlt offpiste hangOffpiste i Riksgränsen ned af stejlt hang.

Temperaturer

Da Riksgränsen befinder sig særdeles lang oppe nordpå, så er der næsten frostgrader hele året rundt. Se figuren herunder, hvor der statistisk set er frostgrader hele marts, hvad også er det vi håber/ønsker, så vi kan få optimale betingelser for powder og offpiste.

Historiske temperaturer fra skistedet RiksgränsenDen historiske gennemsnitlige temperatur i Riksgränsen er lav for marts måned. Fra minus 15 til minus 5 grader. 

Snedybne

Historisk snedybde i Riksgränsen

Rejsedato

Ifølge vores research så bliver skituren til Riksgränsen billigst, hvis man køber en kort periode fra søndag til torsdag. Ønsker man en hel uge hen over weekenden bliver prisen markant højere. Vores indikative priser er baseret på en rejsedato fra søndag den 24. marts 2024 til om med fredag den 29. marts, da det bliver nødvendigt med en overnatning i Kiruna by torsdag nat for at kunne opnå samlet 4 dage på ski. Bemærk dette er den første uge i Påskeugen. 

Skitur til Riksgränsen og randoneeRandonee ski i Riksgränsen

Transport og turen derop

Der er langt fra Danmark op til  Riksgränsen. Vores flybilletter er booket til afgang 9.55 Kastrup. Dernæst en mellemlanding i Arlanda. Dernæst ankomst i Kiruna. Dernæst transfer til Riksgränsen. Forventet ankomst 16-17 tiden i Riksgränsen. Men samlet markant mindre rejsetid på din skiferie end til Canada eller Japan. 

Er du heldig kan du opleve Nordlys i RiksgränsenEr du heldig så kan du opleve nordlys i Riksgränsen

Pris

Prisen er ca. 7.500 kr. inklusive fly med kuffert, transfer mellem Kiruna og Riksgränsen, liftkort til 4 dage samt ophold på hotel i Riksgränsen by i 2 personers værelser med morgenmad, samt en overnatning i Kiruna inklusive et mindre bidrag til skiklubben. Samlet en pris tæt på kostpris. Bemærk skirejsen er arrangeret af skiklubben. Der er derfor ikke rejsegaranti på skirejsen. Prisen kan flytte sig marginal grundet valutakurs, samt transfer pris og ophold i Kiruna og liftkort, der endnu ikke er booket. 

Bestil og Prebooking

Der vil i første omgang være tale om en prebooking, som ikke er bindende. De første personer er booket. De efterfølgende personer bliver booket ind, hvis vi kan finde plads på fly og hotel. Depositum er 5.000 kr. og vil først blive opkrævet, når vi fortæller dig, at det er muligt at foretage yderligere bestillinger. Er der forhold der gør, at vi alligevel ikke kan foretage bestillinger efter din betaling af depositum, så refunderer vi naturligivs depositum igen. 

Hundeslæde i RiksgränsenBillede af hundeslæde i Riksgränsen

Tilmeld dig rejsen her

Er I flere, tilmelder du personer én ad gangen efter de er oprettet i menupunkt Familie

Rejsearrangør – afbooking – betalinger

Rejsen er arrangeret af skiklub Alpin3000 i samarbejde Lapland Resort. Betalt depositum kan ikke refunderes efter at vi har foretaget bestillinger . Restbeløb opkræves 40 dage før afrejsetidspunkt.  Restebeløbet kan herefter ikke refunderes.

Er du ikke medlem

Så klik på Bliv medlem. Det er gratis. Herefter kan du, hvis du har lyst, tilmelde dig skiture, komme på vores nyhedsbrev, deltage i events og benytte vores fordelsmuligheder.

Hjælp skiklub Alpin3000 med at dele de gode budskaber